måndag 31 januari 2011

Vardagsrummet...

Nu är fondväggen vit och färgerna kommer mer till sin rätt, gillar:) Bara väggdekorationen som fattas! Här kommer lite bilder från vardagsrummet just nu...
Nya rosa & vita lurviga kuddar från H&M...
Rosa tulpaner, lovley!
Nya posters ska införskaffas tillsammans med ett nytt sideboard...
Små snygga vykort jag hittade på Ikea fick hamna i små ramar...
Här ser ni nu hela väggen i vit skrud:D
Nu ska jag packa upp 2 stora paket som kom med bud idag från bästa ISA:)

lördag 29 januari 2011

Ett minne blott...

Fondväggen i vardagsrummet är nu ett minne blott, väggen är numer vit & det känns så skönt! Rummet känns större & allt kom fram bättre, nu är det bara väggdekoren som fattas. Har tillkommit lite nytt här hemma & idag kanske det blir fler inköp då Lagerhaus & FÖRR ska besökas. Tyvärr kan jag inte visa några bilder för tillfället då vår andra dator har kraschat pga virus, men ska fixa detta snarast:) Därav lite glest med inlägg...Ha en härlig Lördag allesammans

måndag 24 januari 2011

Power Pole

Fondväggen i vardagsrummet ligger nu risigt till, jag gillade den från första stund men har tröttnat en aning! Inte så ovanligt för att vara mej. Den är som sagt jättesnygg men svårmatchad, jag har svårt att få till den "där" känslan som jag vill. Så nu lutar det åt att väggen blir vit & någon form väggdekoration ska få komma upp, just nu lutar det åt Ferm Livings Powerpole...jag tror det kan bli läckert och svart/vitt fungerar ju till allt:) Vad tror ni kan det bli bra??
Bild lånad från favoritsaker.se

lördag 22 januari 2011

Vedförvaring

På väggen brevid kaminen är det ganska tomt men inom kort ska det upp någon typ av vedförvaring och tanken är att det ska bli någon form av rör liknande bilden. Fast istället för ett stort rör kommer det bli flera mindre rör! Vilken färg det kommer bli får vi se men känner jag mej själv rätt så kommer de säkerligen bli vita:)
Bild lånad från google.se

fredag 21 januari 2011

Någon gång...

Någon gång snart ska dessa inredningsdetaljer få flytta in hos mej...
Krux bricka, 495:-
Teakapa, 1150:-
Skugga ljusstake, 995:-
Fire ljusstake, 350:-
Cookie etagefat, 925:-
Bilder lånade från Svenssons i Lammhult

torsdag 20 januari 2011

Tvättstugan...

Det går framåt i tvättstugan, allt är färdigmålat & min röda mairotapet är uppe, jag gillar den mer och mer!
Här ser ni lite dåliga före & efterbilder (inget bra ljus här nere än) så det är vad jag kan bjuda på för tillfället...men fler bilder kommer allt eftersom det blir klart (klickbara bilder).
Översta bilden på efterbilderna är i trappen upp, samma vägg som bild nr 1 på förebilderna. Nu fattas golv till halva källaren & gummimatta till trappen sen ska en del småsaker inhandlas men då ekonomin behöver gå till lite annat just nu så får vi ta det lite som det kommer!

tisdag 18 januari 2011

Orange/fushia

Mina nya favoritfärger är orange & fushia eller rosa som jag säger:) Jag kombinerar gärna dessa färger tillsammans och för närvarande fylls vårt kök med blandade detaljer i just dessa färger! Vilka är era favoritfärger?
Eget kollage med bilder från;
  • Lampa, ellos.se
  • Koziol babelfat, bluebox.se
  • Orange & rosa kudde, ellos.se
  • Smyckesträd & tamtam pall, lillahemmahuset.se
  • Marimekkotyg, forr.se

söndag 16 januari 2011

Istället för en duk...

Man behöver inte alltid använda sig av en duk på bordet, det fungerar lika bra med en bricka t ex. Här har jag använt mig av min plattanbricka, även glasunderläggen med samma mönster ligger lättillgängliga på brickan:) Nu kan jag njuta av brickan varje gång jag sitter i soffan!
Just nu tapetserar vi för fullt i källartrappen med mairos röda "blomma" & den är så snygg men lite svår att mönsterpassa men snart är vi klara:) Ha en trevlig kväll!!!

torsdag 13 januari 2011

Jag & mina posters...

Jag gillar verkligen posters, grafiska tryck, planscher, tavlor eller vad man ska kalla dom:) Har många favoriter & just nu är det en till vardagsrummet som ska införskaffas & när jag trodde mitt val var klart så hittade jag dessa nyheter hos favoritsaker, i like:) Dessutom ett mycket förmånligt pris; 199:-
Jag har ju redan en kakoplansh i vardagsrummet men kanske skulle den svarta/vita med flera ögon passa in fint bredvid!? Vad tror ni eller blir det för mycket ögon??:)
Bilder lånade från favoritsaker.se

tisdag 11 januari 2011

Djur i inredningen

Nu kör jag igång med Tisdagstema igen & dagens tema hos FABRIKEN är djur i inredningen. Lite djur finns det allt här hemma i inredningsform men då mest fåglar i olika former & färger...

Jag gillar ju ugglor om någon missat de;)

Tapeten i vardagsrummet med fåglar på...vill helst byta tapet, men det har jag inte sagt till sambon för vi har ju en hel del andra projekt först:)

Tapeten på toaletten älskar jag & även på den är det små fåglar men då i form av skator...

Ni kan också skymta en uggla på hyllan där:)

Små gröna fåglar i krukorna...

Och några på väggen men de ska nog snart få en annan färg, lite tråkit med vitt/vitt, vill ha in mera färg:)

För fler tisdagsteman & djur i inredningen kika in hos FABRIKEN!

måndag 10 januari 2011

Lite rött...

Det är inte klart på långa vägar, källarn alltså, men här får ni en liten liten sneak peak om färger här nere;) För att få in lite värme i den annars nymålade vita källarn så har jag målat en vägg i en varm röd färg. Låt er dock inte luras av bilden då det är precis nymålat. Kommer nog passa bra till tapeten som kommer i trappen sen. Det tar sin lilla tid detta projekt men det är roligt & här nere vågar man släppa loss liiite mer än i resten av huset, är ju annars lite feg att måla med färg då jag helst kör på vitt eller svart:) Men detta kanske kan göra tvättningen en aning roligare! Bänkskivan är på plats, synd bara att den likna en banan i formen, antagligen därför den stod på fyndavdelningen på det blå/gula varuhuset men men allt blir bättre än innan & förhoppningsvis kanske den rättar sig till lite grann!

lördag 8 januari 2011

Beslutsångest

Har ju lite tavelfunderingar här hemma & för ett tag sen pratade jag om "mjölkplanschen" till köket men jag tror jag avvaktar med den för igår flyttade kakoplanshen ut till köket och det blev riktigt bra så den får nog hänga kvar där ( ska visa bilder). Men nu är det tomt i vardagsrummet istället...där har jag tänkt ha päronet från isaform som jag visat förrut men har även tänkt ha en tavla till och jag funderar mellan dessa tre:
Dom finns att köpa hos signerat.se där det finns hur många fina tryck som helst & även mycket "vill ha" saker:) Men nu ska jag bara bestämma mej för vilken jag kommer trivas bäst med, vilken tycker ni??
Bilder lånade från signerat.se

onsdag 5 januari 2011

1652 Waxholm

Jag fick i dag ett trevligt mail i inboxen från Marie som precis öppnat en ny inredningsbutik på nätet, 1652 Waxholm. Surfade in i butiken & hittade väldigt mycket "vill ha" saker.
Här ser ni ett urval av allt fint som finns i butiken...
Smyckesträdet från Koziol (185:-)
Hängare bubblor i vitt (125:-)
Kakfat Babell (285:-, xs 165:-)
Dörrmatta Prick ( 295:-)
Självklart vill jag ge Marie lite reklam för sin fina butik & samtidigt tipsa alla er om den, så surfa nu in på 1652 Waxholm & jag tror ni kommer hitta nått ni gillar:)
Bilder lånade från 1652.se

måndag 3 januari 2011

Till källaren

Nu är "verkstaden" i källaren klar, endast lite arbetsbänkar som fattas:) Förvaringsrummet börjar också bli klart, väntar på lite mer golv bara! Sen ska vi ta tag i tvättstugan och trappen upp till övervåningen, de två roligaste projekten för här kan jag ju inreda lite:)
I trappen ska det tapetseras med Mairos "blomma" i rött för att knyta samman med hallen uppe som ska få samma tapet fast i svart så småningom!
Trappen ska målas vit (den är för tillfället äckligt röd med "flingor" i). På själva trappstegen ska en svart gummimatta, likt den nedan, limmas på för att få en slitstark & halktålig yta då trappen är ganska brant.
Högst upp i trappen innan man kliver ut i hallen behöver vi ha ett gäng krokar där sambon kan hänga av sig arbetskläder mm. Det lutar just nu åt krokarna "peace" från maze int. Stilrena & snygga:)
Jag längtar tills källaren blir klart & man kan gå ner i tvättstugan med ett leende, kanske inte åt att tvätta utan mer för att det kommer bli betydligt snyggare än det är nu & förhoppningsvis spindelfritt:)
Bilder lånade från frapp.se, trelleborg.com & vitdesign.se

söndag 2 januari 2011

Köket after jul

Julen är utkastad även i köket men det röda är nog här för att stanna ett tag, jag gillar de:)

Mina fina julklappar, plattanbricka & underlägg!

Mer röda saker kommer det bli efter hand men så länge tager man vad man haver. Förstår ni nu att den röda "mjölk"planschen skulle passa fint här inne!?:)